WhatsApp

Hexagon MineMeasure Delme ve Patlatma Sürecine Yönelik Bütüncül Bir Yaklaşım

  • Anasayfa
  • Habeler
  • Hexagon MineMeasure Delme ve Patlatma Sürecine Yönelik Bütüncül Bir Yaklaşım
Hexagon MineMeasure Delme ve Patlatma Sürecine Yönelik Bütüncül Bir Yaklaşım

Madencilik alanındaki birçok akılda kalıcı ifade gibi “Drill to Mill” (Delmeden Değirmene), “Pit to Plant” (Çukurdan Tesise) ve “Mine to Mill” (Ocaktan Değirmene) ifadeleri de karmaşık ve çok katmanlı süreçler için yanıltıcı derecede basit tanımlardır. Madencilik döngüsünde başarılı olmanın ilk ve en önemli adımı muhtemelen delme ve patlatmadır (D&B).

Sürekli bir D&B geri bildirim döngüsü sağlanması ve bunun kanıtlanmış teknolojiyle desteklenmesi, her patlatmadan elde edilen kârı artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca bir madenin, sürecin en pahalı kısımlarından biri olan patlayıcıları satın alma gücünü artırabilir.

Hexagon’un MineMeasure portföyü, D&B’ye yönelik bütüncül bir yaklaşım sergiler ve verimi, parçalanmayı ve seyreltmeyi iyileştirmeye yönelik çözümler içerir. Patlatma tasarımı ve yüksek hassasiyetli sondajdan, patlatma sonrası analiz ve optimizasyona kadar uzanan çok sayıda teknolojiden oluşur.

MineMeasure, D&B ve mutabakata yönelik geniş kapsamlı bir yardımcı yazılım içerir. Yüksek duvarların stabilite sorunları, düzgün olmayan patlatma, zayıf parçalanma, gereksiz yüksek enerji maliyetleri ve tehlikeli çalışma koşullarını göze almak yerine, MineMeasure portföyü dünya genelindeki madenlerde uygulanan kanıtlanmış sağlam mühendislik ilkelerini ve yöntemlerini temel alan yükleme ve patlatma tasarım şablonları içerir.

Sondaj ekipmanları (dozerler ve yükleme ekipmanlarının yanı sıra) için makine kılavuzu vardır. Böylece sondajın doğru konumda ve yükseklikte yapılmasını sağlar. Hassasiyet ve gerçek zamanlı geri bildirim sunar. Bu da yükleme sürelerinin filo genelinde iyileşmesi, yanlış yönlendirilen malzemelerin sayısının azalması, rampalarda, yollarda ve banklarda yapılan düzeltme çalışmalarının saatlerinin azalması ve gereğinden fazla veya az delinen sondaj deliklerinin sayısının azalması anlamına gelir.